BIVOKSOMSLAG - GREI INNFØRING

BIVOKSOMSLAG - GREI INNFØRING

WRAPPEDbyBee BIVOKSOMSLAG

HVORFOR BIVOKSOMSLAG?
Bivoksomslag er naturens alternativ til plastfolie. Faktisk så er det en eldgammel oppskrift som nå er tatt fram igjen for å forsøke å minske bruken av plast. 
Plasten gjorde sitt inntog på 1960-tallet og har blitt brukt til det meste inntil de seneste år hvor de fleste har blitt mer bevisst i forhold til plastbruk.
En plastpose vil bruke opptil 20 år på å nedbrytes i sjøvann, en plastboks opptil 80 år. Bivoksomslagene er laget av kun naturlige og nedbrytbare materialer, og skulle det havne i sjøen (eller naturen) vil det ta 1-2 år før det er helt nedbrutt. Les lengre ned om hvordan du kan ta vare på og gjenbruke/ombruke omslagene.

BRUKES TIL HVA?
Du kan pakke inn det aller meste: brød, et halvspist eple, nista di, drueklasen, enden av en agurk osv for å holde det friskt lengre. Selv har jeg en paprika liggende i kjøleskapet som jeg skjærer noen små biter av hver dag til osteskiva, og paprikaen er like crispy og fresh etter ni dager, som da jeg kjøpte den!!!

LAGET AV
100% Bomull, Bivoks, Harpiks, Jojobaolje

FORDELER
Gjenbrukbar, biologisk nedbrytbar, naturlig antibakteriell, pustende, fri for giftstoffer, mindre avfall

HVORDAN BRUKE
Aktiveres ved å krølle sammen noen ganger så varmen fra hendene myker dem litt opp. Settes det i kjøleskapet, vil omslaget stivne i formen det er i. Varmes opp igjen lett med varmen fra hendene dine.

KLISSETE PÅ HENDENE?
Du kan oppleve å bli litt klebrig på hendene etter å ha krøllet sammen omslaget for å aktivere det. Det forsvinner fort, og se på det sånn: bivoks brukes allerede i hudpleieprodukter, fordi det har mykgjørende egenskaper på huden.

HVORDAN TA VARE PÅ
- Hold unna varmekilder (inkl mikro) og direkte sollys. Kan fryses, men lurt å "knekke opp" litt forsiktig eller varme i hendene når du tar det av.
- Om det kommer "streker" i bretten, om det virker som bivoksmiksen blir ujevn, om det virker som den klistrer dårligere etc, kan du lett friske omslaget opp selv.
Legg omslaget mellom to store ark med bakepapir og stryk med strykejern på lav/middels varme. Bivoksmiksen vil da smelte og stryker du i små lette rundinger fra midten og ut, fordeler miksen seg på nytt. Heng opp til tørk i et lite minutt (evt vift det fram og tilbake), så er omslaget klar til bruk igjen.
- Vaskes med mild såpe i kaldt vann.
- Om du vil forlenge levetiden ytterligere, kan du kjøpe et lite stykke bivoksmiks. Bivoksmiksen med instruksjoner kommer for salg i løpet av kort tid.

OPPBEVARES
Oppbevares i vanlig skuff, gjerne på et kjølig sted. Helst ikke i nærheten av varmekilder da bivoksmiksen blir myk og kan samle seg i brettene.

MÅ IKKE/BØR IKKE
Omslaget må ikke brukes på kjøtt eller fisk. Det bør ikke brukes på matvarer med mye olje. Matvarer med sterk farge (feks rødbeter) kan avgi litt farge på omslaget, noe som ikke er farlig, det ser bare ikke like pent ut, og kan være vanskelig å få bort. 

VARIGHET
Du kan bruke omslagene om igjen og om igjen (se vaskeråd etc lengre opp), og de fleste omslagene jeg har brukt, har vart mellom 6-12 mnd.

GJENBRUK?
Omslaget holder opp til et år om du tar godt vare på det.
Da kan det friskes opp med ny bivoksmiks (kommer for salg i butikken etterhvert), eller så kan du kaste i matavfallet. Det kan være lurt å rive det opp i småbiter før det kastes. En særdeles god ide for omslaget når det begynner å bli modent for kasting, er å rive opp og bruke som opptenningsbrikett!

Klikk HER om du vil se utvalget av bivoksomslag
Klikk HER om du vil sjekke ut bivoksklumpene til opptenning

Har du spørsmål til bruken, ikke nøl med å ta kontakt på post@nordicbyb.com

 

Back to blog