Horde - genial markedsføring?

VI fikk sikkert med oss, en gang før snøen la seg i store mengder, boksen med 1 millioner norske kroner som ble gjemt i en skog et eller annet sted.
Folk gikk mann av huse, kledde seg passe kamuflert og krøyp på alle fire mellom gran og furu i håp om å finne pengene.

Til slutt ble de funnet i Tokke, ikke spesielt langt unna mitt andre hjem. Jeg var ikke blant dem som lette. Jeg hadde ikke helt fått det med meg. Eller kanskje trodde jeg ikke helt på det?

Så kom desember og heldige vinnere fikk nedbetalt litt eller mye av gjelda si. Ikke mange dagene før jul, ble hovedgevinsten på nedbetaling av inntil 500.000 annonsert. Vi var nok mange som gjerne skulle lettet litt byrde av skuldrene våre, og få en litt mer avslappet økonomi med den gevinsten.

Jeg er av den litt skeptiske sorten. Jeg går ikke mann av huse, jeg hopper ikke opp og ned i spenning ved slike "trekninger" og jeg dagdrømmer meg heller ikke ut på viddene i spørsmålet hva ville jeg gjort hvis jeg hadde vunnet.

Jeg trekker meg heller litt til sides, og går gjerne konkurransevilkårene litt i sømmene, sjekker betingelser og tenker at noe må det være, det kan ikke være like godt som det høres ut til.

Siste inn nå, er at en kan vinne en Volvo. En må bare verve tre venner innen januar er over. Jeg har lest det som finnes av liten skrift. FORELØPELIG. For det er det som er greia. Det er alltid liten skrift, og det Horde har gjort ved tidligere "konkurranser", er å ikke fortelle før folk er litt hekta, hva hele den lille skriften er.

Du har nemlig ikke mulighet til å reservere deg mot at overraskelsen blir filmet eller tatt opp lyd av. Du kan heller ikke reservere deg mot å bli tatt bilde av og lagt ut i sosiale medier-kanaler. Vel, det står at du kan. Det står at sjansen for å vinne ikke er mindre om du reserverer deg, men hallo... Det er MARKEDSFØRINGS-STUNT vi snakker om, og det er null markedsføring i tre setninger på Facebook om at kvinne fra Nordland var den heldige, eller mann fra liten bygd på vestlandet jublet da han ble oppringt med den gode nyheten...

Det er ikke mange som har lyst å få bildet klistret i alle medier over det ganske land om de vinner. Svært få antakelig. Så...

Et annet tilfelle av liten skrift, er at du MÅTTE søke refinansiering via Horde-appen for å bli med i trekningen på hovedgevinsten før jul. Hvem visste det før noen dager før? Ingen. Så, for å være med i trekningen, MÅTTE du registrere all gjeld i Horde-appen, og be Horde se på muligheten for refinansiering for deg. Ønsket du ikke refinansiering, ville du ikke la appen søke opp gjelden din for deg, fikk du avslag på refinansiering, ble du avvist pga feks betalingsanmerkninger eller hadde du ikke verdi i f.eks et hus å stille som garanti, fikk du ikke lov å bli med i trekningen.

Hva skal vi si om det?

Vet ikke...

For å bli med i trekningen denne gangen, må du verve tre stykker. De må alle fullføre profilen og legge til banker og gjeld i appen. Horde utvider. De mater Excel-arket sitt med en enorm mengde hemmeligheter om deg og de tre du kanskje får vervet. De vet ALT dere bruker penger på. De vet nøyaktig hvor mange dager dere betaler strømregningen for sent. De vet om fartsboten en kanskje fikk i november. De vet om alle deres vaner, og alle deres uvaner. Du og dem gir dem FULLT innsyn. I svakheter. I tilbøyeligheter. I alle vinkler og svinger av livet. Alt dere gjør digitalt, gir du dem lov til å lagre. Og analysere. Og benytte seg av. 

Vi er alle voksne. Vi kan alle ta avgjørelsen selv. Vil vi ikke legge inn sånne opplysninger i Horde-appen, lar vi bare være.

Men... Hva syns vi egentlig om den typen markedsføring? Markedsføringsstunt som får folks fortvilelse over dårlig økonomi eller ønske om en bedre morgendag til å ukritisk verve deg selv og de rundt deg?

Hvor en gir selskapet innsyn i alt fra hvor mye du bruker på fastfood, til hvor mange truser du kjøpte til kona til jul....

Jeg har appen. Jeg tenker så det knaker. Jeg går den i sømmene og syns pr dags dato at den ikke gir meg den type oversikt jeg trenger. Ikke i det hele tatt. Den er lite fleksibel, den kan ikke tilpasses individuelt og den gir deg egentlig ikke særlig bedre oversikt.

Jeg har kontaktet Horde om noe av dette tidligere, og er på vei til å sende dem en henvendelse hvor jeg foreslår forbedringer og kommer med innspill på hva som ville gjort den NYTTIG for oss som brukere, og ikke bare være en app hvor en føler en selger sjela for å muligens være en heldig som kanskje kan vinne en bil.

Jeg hadde tenkt å skrive et innlegg å oppfordre deg til å benytte min kode og registrere en profil i appen - jeg kunne nemlig tenkt meg en bil.

Siden jeg egentlig har slaktet appen, har jeg ikke akkurat solgt med inn i en overtalelse, men siden du har lest såpass langt, og vet at jeg følger ivrig med fra sidelinjen, leser det som finnes av liten skrift og kommer med innspill for å gjøre den nyttig, skriver jeg likevel koden min under, i tilfelle du vil teste den.

Det jeg kan si, er at den har gitt med et tall på gjelda mi. Det er nyttig. Jeg har nemlig vært for redd til å aktivt finne helt nøyaktig tall, med komma og renter svart på hvitt, selv.

Kode om du vil verve deg (og gi meg en mulighet til å vinne en Volvo):

 

Sjekk ut denne smarte økonomi-appen! I Horde appen får du også gode tips, oversikt og medlemstilbud. Hvis du bruker vervekoden får vi begge poeng som kan byttes i premier i appen. 🥳

https://app.horde.no/go

Vervekode: cftbzm

 

Back to blog